Glicemie optimă
Reduce semnificativ efectul glucozei (și, prin urmare, al carbohidraților) de creștere a glicemiei. Stimulează eficiența insulinei, fără a crește nivelul acesteia, în schimb crește nivelul glucagonului benefic, care este „antagonistul” insulinei. În cazul rezistenței la insulină, se observă o scădere a nivelului de lipide sanguine.
Piele
Pielea omului conține o cantitate semnificativă de colagen, prin urmare și de glicină. Peptidele de colagen sunt cunoscute și foarte cercetate pentru efectele lor de reducere a ridurilor, de îmbunătățire a elasticității, de hidratare și de întinerire a pielii. Iar colagenul datorează o mare parte din acțiunea sa conținutului ridicat de glicină. Colagenul, glicina, vitamina C și extractele din semințe și coajă de struguri, respectiv bioflavonoidele pot fi o combinație excelentă pentru a ne păstra prospețimea pielii – din interior.
Sistem nervos
În cantitate mică poate crește vigilența și circulația microcapilarelor din creier. Totodată, potrivit unor experimente, este o soluție eficientă și în tratarea depresiei, a schizofreniei și a OCD (tulburare obsesiv-compulsivă).
Detoxifiere
În acest caz există doar studii pe animale, dar potrivit acestora, ameliorează funcțiile hepatice și renale, stimulează producerea substanței numite glutation, cu efect detoxifiant și antioxidant puternic.
Somn
Există mai multe studii referitoare la efectul glicinei asupra somnului, la om. Printre constatări se numără faptul că glicina (3 grame ingerate) consumată înainte de culcare îmbunătățește calitatea somnului, accelerează adormirea și reduce riscul trezirii prea devreme, stimulează senzația de odihnă chiar și cu mai puțin somn. (Deseori, șase ore de somn cu glicină au fost echivalente cu opt ore de somn fără glicină.)
Glicina este și un îndulcitor excelent!
Nu are niciun gust neplăcut, este termorezistent și are un efect de îndulcire oarecum echivalent cu cel al zahărului. Spre deosebire de poli-alcooli (de exemplu: xilitol/zahăr din mesteacăn, maltitol, eritritol), nu provoacă nimănui probleme intestinale. Nu păcălește organismul, deoarece la baza gustului său dulce nu se află doar 0 calorii, cum este cazul multor îndulcitori, ci glicina este o proteină, iar organismul reacționează la ea ca atare. (Organismul sesizează gustul dulce ca pe o sursă de zahăr, iar la nevoie, el chiar poate obține zahăr din glicină, fără să cauzeze hipoglicemie.) Iar datorită efectului puternic de inhibare a creșterii glicemiei, este excepțional pentru îndulcirea prăjiturilor și a altor produse similare – care conțin, oricum, cantități mari de carbohidrați – deoarece controlează creșterea bruscă a glicemiei.
Efect de prelungire a vieții
În experimentele pe șoareci, un aport caloric redus – în plus față de un aport normal de micronutrienți/macronutrienți – este eficient în creșterea duratei de viață a șoarecilor. Acest efect s-a demonstrat și la maimuțe, și parțial și la oameni. (Desigur, din motive etice, la oameni nu pot fi efectuate experimente cu restricție calorică pe viață, astfel încât la oameni, concluziile au fost trase doar în urma măsurării așa-numitelor telomeri.) O durată de viață chiar mai lungă (+40%) decât cea cu restricție calorică a fost obținută în experimentele cu șoareci în care a fost limitat aportul unui aminoacid numit metionină. Ulterior, rezultate similare au fost obținute prin suplimentarea alimentației șoarecilor cu cantități mari de glicină. Acest lucru se datorează faptului că glicina limitează întrebuințarea metioninei din alimentație, echilibrând, astfel, raportul de aminoacizi absorbiți din proteine, în sânge. Încă nu au fost efectuate studii pe oameni, dar se presupune că ar fi la fel de eficient. Având în vedere că majoritatea alimentelor conțin multă metionină, dieta cu metionină limitată nu este, practic, posibilă. În schimb, consumul de glicină după mese (ex. deserturi sau băuturi îndulcite cu glicină) simulează o dietă cu o cantitate redusă de metionină și are un efect de prelungire a vieții, căci glicina limitează absorbția metioninei.
Mențiune: Potrivit regulamentelor UE valabile și la noi în țară, suplimentele alimentare sunt alimente care au menirea de a completa regimul alimentar tradițional, și care conțin, în formă concentrată, nutrienți sau alte materii cu efecte nutritive sau fiziologice, acestea fiind prezente singure sau în diferite combinații. Potrivit poziției oficiale, aceste produse nu sunt medicamente, nu au efecte de vindecare și nu ajută la vindecarea sau prevenirea unor boli. Declarăm că descrierile privind substanțele active ale produselor noastre au fost redactate exclusiv pe baza celor mai noi cercetări independente și semnificative, în urma studierii aprofundate a contextelor acestora, cu intenția de a prezenta rezultatele cercetărilor tuturor cititorilor interesați. Aceste descrieri nu comportă scopuri promoționale și nu îndeamnă la achiziționarea produselor noastre. În cazul în care clienții noștri ne onorează cu comenzi repetate, acest fapt trebuie să se datoreze exclusiv experienței lor pozitive cu produsele GAL. În asta credem, pentru asta lucrăm!