Meniu
Contul meu
 
  • RomânăMagyar
  • Crează cont
  • Comenzile mele
Coș
Costul de livrare 
Coșul este gol
GAL Magneziu L-lactat
Caracteristici produs

- Fără alergeni
- Fără gluten
- Fără ouă
- Fără alergeni din soia
- Fără lactate și fără lactoză
- Fără dioxid de sulf
- Fără zahăr
- Fără OMG
- Vegetarian
- Vegan
- Hârtie certificată MCT-FSC (CO31340)
- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
- Ambalaj 100% reciclabil

Verde: Produsul are proprietatea descrisă
Roșu: Produsul nu are proprietatea descrisă

GAL Magneziu L-lactat

Cod produs :
5999886937416
51,00 RON

Magneziu L lactat praf (magneziu L-lactat, 180 g, 90 doze)

Acidul lactic există sub două forme: acid lactic D și acid lactic L. În organism, acestea se transformă în lactat D și lactat L. În organismul unui om sănătos se regăsește aproape în exclusivitate lactat L, care este un nutrient important pentru inimă și creier.

În produsul nostru, magneziul apare doar alături de forma L a acidului lactic, ceea ce permite nu numai o absorbție mai bună a magneziului, ci și un aport de lactat L – atât de util pentru organism –, fără fără lactat D. În plus, predispune mult mai puțin la diaree, cum se întâmplă în cazul administrării multor alte forme de magneziu.

Dozare: Consumați 2g (aproximativ 1 linguriță) pe zi, de preferință în două porții (mai ales dacă observați că atunci când le luați în același timp vă cauzează scaune mai moi ca de obicei). Se poate adăuga în orice lichid, cel mai bine este să fie consumat în timpul mesei. Copiilor li se va administra în funcție de greutatea corporală, avându-se în vedere că greutatea medie a unui adult este de 60 de kg.

 

Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă echilibrată, mixtă și un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

Caracteristici produs

- Fără alergeni
- Fără gluten
- Fără ouă
- Fără alergeni din soia
- Fără lactate și fără lactoză
- Fără dioxid de sulf
- Fără zahăr
- Fără OMG
- Vegetarian
- Vegan
- Hârtie certificată MCT-FSC (CO31340)
- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
- Ambalaj 100% reciclabil

Verde: Produsul are proprietatea descrisă
Roșu: Produsul nu are proprietatea descrisă

Categorie principală >Produse
La favorite
Recomand
Comparare
Printează
Întrebare despre produs
Detalii
INFORMAȚII
Recenzii
Ingrediente
Detalii

Magneziul este un mineral deosebit de important, care prin alimentație este dificil de obținut în cantități suficiente. Din cauza stresului, a sportului, a alimentelor care conțin acid fitic (semințe, cereale integrale, tărâțe etc.) și prin consumul de cafea și ceai, magneziul se elimină mai rapid. Acesta este motivul pentru care deficiența de magneziu este frecventă. Aportul de magneziu este important pentru aproape toată lumea. Life Extension Foundation definește magneziul ca fiind „noua vitamină D3”, deoarece este la fel de important, iar lipsa lui, la fel de frecventă ca și cea a vitaminei D3. Absorbția preparatelor cu magneziu este foarte variată, la majoritatea oamenilor provoacă diaree, scaun moale sau alte probleme de digestie, ceea ce poate fi consecința faptului că magneziul leagă acidul gastric, iar deficiența producției de acid gastric este, în sine, o problemă destul de frecventă. (Refluxul nu este, de fapt, surplus de acid gastric; dimpotrivă, adesea tocmai lipsa de acid gastric provocă refluxul. Boala SIBO instalată și/sau o funcționare defectuoasă a gurii stomacului determină acidul gastric să curgă înapoi în esofag, făcând să pară că există mult acid gastric, chiar dacă există, de fapt, prea puțin.)

În formele sale anorganice, cum ar fi sulfatul, oxidul, carbonatul, hidroxidul de magneziu, magneziul abia dacă se absoarbe, dar la persoanele sensibile poate cauza scaune moi sau diaree, respectiv poate lega acidul gastric. (De exemplu, magneziul neabsorbit provoacă diaree, astfel că nu este de mirare dacă un consum al formelor greu absorbabile duc la indigestie sau la alte probleme de digestie.) Clorura de magneziu este singura dintre formele anorganice de magneziu cu biodisponibilitate destul de bună și care nu leagă acidul gastric, dimpotrivă, ajută la producerea acestuia.

Variantele organice de magneziu (chelatele) se absorb în general destul de bine, astfel că sunt mai rare efectele precum diareea/scaunele moi/problemele intestinale. Excepție face citratul de magneziu, care este o sare de magneziu cu acid citric, iar prea mult acid citric tinde să provoace scaune moi. Citratul de magneziu conține 15-16% Mg elementar și peste 80% acid citric. Este adevărat că în cantități mici se absoarbe foarte bine, dar aportul în cantitatea necesară provoacă de cele mai multe ori diaree sau scaune moi. Iar în acest caz, nici nu se mai absoarbe (ba chiar elimină și alte elemente utile din organism, deoarece scaunele moi se datorează faptului că organismul nu absoarbe corect mineralele în intestinul gros).

Produsul nostru, L-lactatul de magneziu este o sare de magneziu cu acid lactic, mai exact cu acidul lactic L, și nu cu acidul lactic D sau DL. Acest aspect este esențial, deoarece acidul lactic L ajunge în circulația sanguină în formă de L-lactat, care este, printre altele, un „combustibi”l perfect pentru creier și inimă, ceea ce înseamnă că dacă există suficient L-lactat în sânge, inima și celulele creierului vor prefera L-lactatul față de glucoză (sau chiar corpii cetonici). Dar în general, L-lactatul este prezent în organismul nostru în cantități reduse (în timpul sportului și după sport se regăsește în cea mai mare cantitate, acesta fiind unul dintre motivele senzației de bine de după sport). În schimb, D-lactatul nu reprezintă un nutrient pentru organismul nostru, nivelul scăzut de D-lactat fiind caracteristic organismului sănătos (creșterea nivelului poate fi cauzată de stres, de boli metabolice sau chiar de dereglarea florei intestinale).

Prin urmare, un alt avantaj al L-lactatului de magneziu este, alături de conținutul de magneziu, că asigură forma adecvată de acid lactic/lactat. Este o formă a magneziului care se asimilează bine și nici nu obișnuiește să aibă un efect laxativ (de provocare de diaree). Și mai are un alt avantaj semnificativ: este economic. Ținând cont de prețul raportat la o unitate de magneziu elementar, este cel mai avantajos. Are un gust relativ neutru, astfel că poate fi amestecat cu orice lichid.

Dozare: Deși produsul are inscripționat un dozaj de 2 g pe zi, ceea ce corespunde cu 240-250 mg magneziu elementar, dacă alimentația noastră nu conține multe moluște, carne de vânat sau dovleac, merită să consumați mai mult. Chiar și 3-4 g pe zi. Se recomandă administrarea a câte 1 g, maxim 2 g odată.

L-lactatul de magneziu are 12-13 magneziu elementar, ceea ce înseamnă că organismul nostru primește, cu fiecare gram, 125 mg de magneziu elementar bine asimilabil.

Majoritatea produselor cu magneziu sunt înșelăciuni! Majoritatea produselor cu magneziu organic (chelate) din comerț nu sunt, în realitate, ceea ce scrie pe ele. Cei mai mulți producători utilizează compuși de magneziu parțial activați sau deloc activați. Adică inscripționează pe produs, de exemplu, că acesta conține malat de magneziu, dar de fapt este vorba doar de un malat de oxid/carbonat de magneziu. Ori folosesc, în loc de citrat de magneziu, un amestec de oxid de magneziu și acid citric.  Sau reacția s-a produs parțial, dar mare parte a magneziului conținut nu este prezentă în forma indicată! Și tocmai acesta este motivul pentru care chiar și formele organice provoacă adesea diaree, căci ele sunt doar parțial formele indicate. Variantele care nu sunt „fully reacted” conțin, mereu, mai mult magneziu, sunt materii prime mai ieftine, adică sunt mult mai economice.  Numeroși producători fără cunoștințe în domeniu habar nu au dacă există vreo diferență între compușii de magneziu cu aceeași denumire, astfel că nu trebuie să ne mire că aleg variantele mai ieftine, care pe deasupra mai au și un conținut mai mare de magneziu. Cum putem afla dacă produsul ales este bun? Este, desigur, greu de aflat, dar iată un mic ajutor: voi enumera aici variantele „fully reacted” ale celor mai frecvente forme de magneziu organic, cu conținutul de magneziu elementar exprimat în procente:

  • Malat de magneziu: 6 - 12% (malatul de (mono)magneziu este cel real, malatul de di-magneziu nu este fully reacted!)
  • Mg (bis)glicinat: 12 - 14%
  • Citrat de Mg: 14 - 16%
  • Ascorbat de Mg: 6 - 17% 

 

Volumul unei tablete/capsule nu poate depăși 1000 de mg, inclusiv tubul și substanțele adiționale. Ceea ce înseamnă că atunci când vedem un produs cu inscripția Malat de Mg și un conținut de 200 mg magneziu pe capsulă/tabletă, putem ști, de la bun început, că este vorba de un fals, căci conținutul de Mg elementar al malatului de Mg nu poate depăși 12%, căci conținutul unei capsule/tablete cu siguranță nu poate depăși 120 mg, ci mai puțin de atât. Să luăm o capsulă/tabletă și să o cântărim, de exemplu pe un cântar pentru bijuterii, și să luăm în considerare procentul de mai sus. Dacă are, cu adevărat, compușii menționați, atunci conținutul de magneziu poate fi doar sub acel nivel. Însă nici așa nu putem fi siguri, deoarece există compuși de magneziu care nu sunt „fully reacted” și au un conținut de magneziu identic cu cel al compușilor „fully reacted”. O altă problemă este aceea că multe produse sunt etichetate în mod eronat sau incorect ca fiind unele care conțin magneziu, deoarece compusul în sine apare ca fiind magneziu, deși doar o fracțiune din acesta este magneziu elementar, după cum se poate observa din procentele de mai sus.

Desigur, noi utilizăm numai variante „fully reacted” din toate elementele, la fel și din magneziu.

Efectele pozitive ale magneziului, pe scurt:

Ameliorarea activității musculare/performanței sportive, prevenirea crampelor musculare, accentuarea regenerării musculaturii, stimularea sistemului imunitar, prevenirea problemelor cardiovasculare, efect anticalcifiere (depunere de calciu), suport miocardic, efect antistres semnificativ, ameliorarea somnului, limpezirea gândirii, energie în timpul zilei.

Pentru cine este recomandat să aleagă magneziul în formă de L-lactat? Pentru cei care doresc să obțină magneziu de calitate, în cel mai economic mod, dar nici nu doresc să facă un compromis în detrimentul gustului și al absorbției. Așadar, celor care doresc „numai” magneziu, dar totuși, doresc cea mai bună variantă de magneziu.

Mențiune: Potrivit regulamentelor UE valabile și la noi în țară, suplimentele alimentare sunt alimente care au menirea de a completa regimul alimentar tradițional, și care conțin, în formă concentrată, nutrienți sau alte materii cu efecte nutritive sau fiziologice, acestea fiind prezente singure sau în diferite combinații. Potrivit poziției oficiale, aceste produse nu sunt medicamente, nu au efecte de vindecare și nu ajută la vindecarea sau prevenirea unor boli. Declarăm că descrierile privind substanțele active ale produselor noastre au fost redactate exclusiv pe baza celor mai noi cercetări independente și semnificative, în urma studierii aprofundate a contextelor acestora, cu intenția de a prezenta rezultatele cercetărilor tuturor cititorilor interesați. Aceste descrieri nu comportă scopuri promoționale și nu îndeamnă la achiziționarea produselor noastre. În cazul în care clienții noștri ne onorează cu comenzi repetate, acest fapt trebuie să se datoreze exclusiv experienței lor pozitive cu produsele GAL. În asta credem, pentru asta lucrăm!

Surse
1. Examine.com
2. Informații „in-house” provenite de la producătorii de magneziu
INFORMAȚII
Pentru ce se poate utiliza?
Piele, Oase, Sistem vascular, Inflamații, Sistem nervos, Protecție imunitară, Funcționarea glandei tiroide, Funcții mentale, Sarcină, Tensiune arterială
Recenzii
Scrie prima recenzie pentru acest produs!
Ingrediente

.