Meniu
Contul meu
 
 • RomânăMagyar
 • Crează cont
 • Comenzile mele
Coș
Costul de livrare 
Coșul este gol
GAL Peptide din colagen de pește
Caracteristici produs

- Fără alergeni
- Fără gluten
- Fără ouă
- Fără alergeni din soia
- Fără lactate și fără lactoză
- Fără dioxid de sulf
- Fără zahăr
- Fără OMG
- Vegetarian
- Vegan
- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
- Ambalaj 100% reciclabil

Verde: Produsul are proprietatea descrisă
Roșu: Produsul nu are proprietatea descrisă

GAL Peptide din colagen de pește

Stoc limitat!
Stoc epuizat
0 buc
Cod produs :
5999885398973
102,00 RON
Nu poate fi achizitionat

Colagen din pește de calitate superioară, cu o dimensiune a peptidelor de sub 2000 de Daltoni, fără Neu5Gc, cu o absorbție de aproape 100%.

GAL Peptide din colagen de pește 150g

Pentru realizarea acestui produs am ales colagenul de pește francez Naticol®, în plus, am ales varianta sa cea mai pre-digerată, unde dimensiunea medie a peptidelor este, deja, de sub 2000 de Daltoni, ceea ce face ca absorbția să fie rapidă și totală. O altă diferență semnificativă este aceea că acest colagen nu conține Neu5Gc, așadar este recomandat și celor care urmează o dietă strictă pentru boli autoimune și evită, din cauza conținutului lor de Neu5Gc, alimentele care provin de la mamifere (de cele mai multe ori, colagenii sunt preparați din piele de porc sau vacă). În comparație cu colagenii porcini și bovini, acesta conține mai multă glicină.

Recomandare consum: Naticol® a făcut obiectul mai multor studii clinice umane franceze și japoneze. În baza acestora, poate fi suficient chiar și consumul a 2,5-5 g pe zi, însă cel mai bine este să consumați 5-10 g pe zi – aceasta este și recomandarea noastră. Desigur că se poate consuma și o cantitate mai mare de atât, însă asta va aduce puține beneficii suplimentare. Produsul poate fi adăugat în orice fel de lichide, gustul său fiind unul neutru. Este excelent și într-un smoothie consumat la micul dejun.

 

Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă echilibrată, mixtă și un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

Caracteristici produs

- Fără alergeni
- Fără gluten
- Fără ouă
- Fără alergeni din soia
- Fără lactate și fără lactoză
- Fără dioxid de sulf
- Fără zahăr
- Fără OMG
- Vegetarian
- Vegan
- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
- Ambalaj 100% reciclabil

Verde: Produsul are proprietatea descrisă
Roșu: Produsul nu are proprietatea descrisă

Categorie principală >Produse
La favorite
Recomand
Comparare
Printează
Întrebare despre produs
Detalii
INFORMAȚII
Recenzii
Ingrediente
Detalii

Cu acest nou produs de colagen am dorit să venim cu un așa-numit colagen fără Neu5gc. Ce este Neu5gc? În ce se regăsește? De ce este important să știm despre asta?

Neu5gc este un derivat al acidului sialic, care este prezent în cantități mari în carnea, grăsimea, pielea, organele, sângel – cu alte cuvinte, în tot corpul – oricăror mamifere. Prin urmare, acest Neu5gc este prezent în toate alimentele care provin de la animale mamifere. Laptele și untul conțin o cantitate mare, întrucât și acestea provin de la mamifere. În afară de mamifere, este prezent în cantități mari în caviar (icre) și (probabil) și în lapții de pește.

S-a constatat, potrivit mai multor studii, că Neu5gc are un rol în dezvoltarea unor tipuri de cancer (în special al cancerului la sân), iar potrivit acestor studii, și riscul crescut de cancer asociat cu consumul frecvent de carne roșie i se datorează acestuia. (Este important de menționat că există popoare care consumă cantități mari de mamifere, adică Neu5gc, care sunt extrem de sănătoase și la care cancerul este necunoscut, de aceea, caracterul dăunător al Neu5gc ține, fără îndoială, și de context.

De asemenea, este important de subliniat faptul că consumul de alimente provenite de la animale mamifere și Neu5gc nu este în mod inerent dăunător, dimpotrivă. În multe privințe, alimentele provenite de la animale mamifere sunt chiar mai sănătoase decât, de exemplu, cele provenite de la păsări de curte (de exemplu, raportul de Omega 6/3, K1+K2, CLA). În primul rând, pentru ca Neu5gc să devină dăunător, el trebuie să ajungă în circuitul sanguin, dar nici astfel nu cauzează probleme în mod obligatoriu.  Iar din alimentele consumate, Neu5gc nu poate ajunge în fluxul sanguin dacă tranzitul intestinal nu este crescut. Ceea ce înseamnă că dacă avem o digestie bună și o floră intestinală bună, și nu consumăm substanțe care stimulează tranzitul intestinal, respectiv nu am avut probleme cu intestinele sau acestea s-au regenerat deja, alimentele provenite de la mamifere nu au cum să ne provoace probleme și putem să ne bucurăm de avantajele lor!

Se poate presupune, așadar, că o floră intestinală deficitară, un tract intestinal afectat, indigestia și consumul frecvent de diferite lectine vegetale (prolamine, gluten) sunt condiții favorizante pentru ca Neu5gc să devină potențial dăunător. Este interesant de remarcat faptul că un procent mare de oameni produc anticorpi împotriva Neu5gc, ceea ce provoacă inflamații în organism și poate duce cu ușurință la dezvoltarea de boli autoimune. (Consumul frecvent de lectine vegetale/prolamină/gluten, flora intestinală deficitară și tractul intestinal afectat sunt caracteristice pentru cel puțin 85% din oameni.) Toate acestea reflectă, în mod caracteristic, obiceiuri alimentare și stiluri de viață nesănătoase, acesta fiind modul în care Neu5gc poate ajunge în fluxul sanguin, lucru fără care nu s-ar putea produce nici anticorpii.

S-a observat că la persoanele cu hipotiroidism poate fi detectată o cantitate de 3 ori mai mare de anticorpi împotriva Neu5gc, în timp ce la persoanele cu boala Hashimoto poate fi detectată o cantitate de 7 ori mai mare! Ambele intră în categoria bolilor autoimune. Se poate presupune că unul dintre motivele importante în formarea acestor boli este Neu5gc, însă reducerea semnificativă sau eliminarea din alimentație a Neu5gc poate ajuta mult în ameliorare, căci producția de anticorpi scade la minimum și induce scăderea inflamației și a supresiunii glandei tiroide, iar funcțiile imunitare se îmbunătățesc.

Prin urmare, oricine poate profita de pe urma evitării/reducerii alimentelor cu conținut de Neu5gc (mai ales cele de la mamifere, lactatele, untul, dar și icrele/caviarul), dar cel mai important este în cazul celor care suferă de probleme ale glandei tiroide! Probabil că și în cazul altor boli autoimune merită redusă cantitatea, dar este, oricum, recomandat în perioada în care se urmărește Protocolului Autoimun (AIP). Est interesant faptul că deși artrita reumatoidă (RA) este tot o boală autoimună, aceasta nu are nicio legătură cu Neu5gc. Cred, prin urmare, că evitarea Neu5gc poate fi un element esențial pentru unele protocoale autoimune.

Așadar, dacă cineva are grijă să evite Neu5gc în urma unor inflamații ale tiroidei, de exemplu, și nu consumă nimic provenit de la animale mamifere, dar dorește, totuși, să se bucure de beneficiile peptidelor de colagen (piele/păr/unghii/articulații/tractul intestinal/raportul corespunzător de aminoacizi), nu trebuie să renunțe la idee, căci colagenul de pește nu conține deloc Neu5gc! (Alți colageni provin, în mod semnificativ, din porc și/sau din bovine, astfel că ele conțin Neu5gc.) Este important de reținut că pentru persoanele care suferă de ex. de boala Hashimoto sau de hipotiroidism, dar consumă alimente provenite de la animale mamifere (sau chiar și numai untură de porc sau unt) este inutil să consume colagen de pește, fiind bun și consumul de colagen de porc sau de bovine, căci oricum dispune de o cantitate mare de Neu5gc din alte surse. Cei care au citit rândurile acestea sunt, cel mai probabil, oameni care acordă mare atenție sănătății, iar prevalență de anticorpi Neu5g este departe de a fi una ridicată, așadar nu trebuie să se sperie nimeni :)

Peptidele de colagen din pește Naticol® utilizate de către noi sunt predigerate în peptide foarte mărunte, de sub 2000 de Daltoni (sub 10-15 mii de Daltoni nici nu mai trebuie digerate), astfel că absorbția lor este de aproape 100%. Proporțiile/structura peptidelor de colagen din pește diferă ușor de alte peptide de colagen, acesta fiind, probabil, motivul pentru care este eficientă și o cantitate mai mică din acestea. Consumul a numai 2,5 g/zi are deja efect, iar de la 5 g în sus atinge un efect similar celui produs de 10 g din alte tipuri de colagen. 

Recomandare de consum: Deși o cantitate de 2,5 g este deja eficientă, merită totuși consumată o cantitate de 5-10 g pe zi. Se poate consuma și o cantitate mai mare, însă efectul nu va fi mult mai pregnant. O cantitate de peste 10 g este recomandată numai dacă dorim să creștem aportul de proteine din surse mai sănătoase (proteinele de colagen sunt speciale prin faptul că sunt lipsite/sărace în aminoacizi care favorizează bolile și îmbătrânirea). Se poate, totodată, consuma o cantitate de 10 g sau mai mult și cu o jumătate de oră înainte de antrenamente, pentru ca odată cu fluxul sanguin intens din timpul antrenamentului să ajungă la articulații, iar mai apoi, după antrenament să ajute la refacerea nu doar a musculaturii, dar și a țesuturilor conjunctive. 

În cele din urmă, vorbind despre peptidele de colagen în general, să vedem la ce este bun aportul direct de colagen! În primul rând, este important să clarificăm faptul că gelatina alimentară normală (cum ar fi jeleul) este alcătuită din proteine gigantice, dificile de digerat.  În cadrul studiilor s-a utilizat doar gelatină/colagen pre-digerat (hidrolizat) (în principal sub formă de pulbere, care poate fi amestecată în băuturi). Acestea conțin peptide de colagen și nu proteine întregi. Despre gelatina normală nu se știe dacă este de folos.

La ce sunt bune, în consecință, peptidele de colagen: 

Piele și păr

 • Reduce adâncimea ridurilor mai mari și împiedică formarea de noi riduri, ajută la dispariția
 • ridurilor mai mici.
 • Sporește hidratarea și fermitatea pielii.
 • Crește conținutul de colagen și de elastină a pielii, sporindu-i astfel elasticitatea.
 • Crește cantitatea de hemoglobină măsurată în piele, prin urmare îmbunătățește
 • microcirculația.
 • Reduce grăsimea de pe pielea feței, reducând, astfel, apariția și severitatea acneei.
 • Ajută la obținerea unui fir de păr mai gros, a unei podoabe capilare mai dese și la creșterea
 • mai rapidă a părului.
 • Reduce seboreea (grăsimea de pe păr și mătreața).
 • Reduce căderea difuză a părului, de tip masculin (la bărbați și la femei deopotrivă).

 

Altele

 • Ameliorează durerile articulare.
 • Face somnul mai eficient datorită conținutului de glicină).
 • Sporește fără stimulare capacitatea de învățare (prin glicină), capacitatea de memorare și rememorare.
 • Sporește producerea de noi neuroni în creierul mare (numai studii pe șoareci în acest sens).
 • Ajută la reducerea poftei de mâncare, prin echilibrarea hormonilor produși de sistemul digestiv.
 • Sporește circulația periferică (scalp și degete).

 

Mențiune: Potrivit regulamentelor UE valabile și la noi în țară, suplimentele alimentare sunt alimente care au menirea de a completa regimul alimentar tradițional, și care conțin, în formă concentrată, nutrienți sau alte materii cu efecte nutritive sau fiziologice, acestea fiind prezente singure sau în diferite combinații. Potrivit poziției oficiale, aceste produse nu sunt medicamente, nu au efecte de vindecare și nu ajută la vindecarea sau prevenirea unor boli. Declarăm că descrierile privind substanțele active ale produselor noastre au fost redactate exclusiv pe baza celor mai noi cercetări independente și semnificative, în urma studierii aprofundate a contextelor acestora, cu intenția de a prezenta rezultatele cercetărilor tuturor cititorilor interesați. Aceste descrieri nu comportă scopuri promoționale și nu îndeamnă la achiziționarea produselor noastre. În cazul în care clienții noștri ne onorează cu comenzi repetate, acest fapt trebuie să se datoreze exclusiv experienței lor pozitive cu produsele GAL. În asta credem, pentru asta lucrăm!

 

Surse:

1. Sylvie Ricard-Blum: The Collagen Family. Cold Spring Harb Perspect Biol. 2011 Jan; 3(1): a004978.
2. Szpak, Paul (2011). "Fish bone chemistry and ultrastructure: implications for taphonomy and stable isotope analysis". Journal of Archaeological Science 38 (12): 3358–3372.
3. Fontana et al. (Long-term effects of calorie or protein restriction on serum IGF-1 and IGFBP-3 concentration in humans. Aging Cell. 2008 Oct; 7(5): 681–687.
4. Bodo Melnik: Dietary intervention in acne - Attenuation of increased mTORC1 signaling promoted by Western diet. Dermatoendocrinol. 2012 Jan 1; 4(1): 20–32.
5. Trepanowski et al.: Impact of caloric and dietary restriction regimens on markers of health and longevity in humans and animals: a summary of available findings. Nutrition Journal 2011, 10:107
6. C.Y. Ewald et al., “Dauer-independent insln/IGF-1-signalling implicates collagen remodelling in longevity,” Nature, doi:10.1038/nature14021, 2014.
7. Proksch et al.: Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(3):113-9.
8. Schwartz et al.: Ingestion of BioCell Collagen(®), a novel hydrolyzed chicken sternal cartilage extract; enhanced blood microcirculation and reduced facial aging signs . Clin Interv Aging. (2012)
9. Kantor, I et al. 2002. Results of a Study Evaluating the Use of a Dietary Supplement Formula in the Management of Age-Related Skin Changes in Women with Moderate to Severe Wrinkling of the Periorbital Area. Journal of the American
10. Nutraceutical Asscociation. Vol 5, No.2
11. DERMSCAN study, 2008, Lyon France. Cutaneous properties of hydrolyzed collagen
12. Ito et al.: Sebum secretion-blocking composition, and food or beverage containing same. US 8,969,523 B2 (2015 március 3.)
13. MorgantiP.,RandazzoS.D.,BrunoC,(1982)"effectofgelatincysteineonhairafterathreemonthstreatment“, J.Soc.Cosmet.Chemists33,95.
14. RandazzoS.D.,MorgantiP.,(1982)titled:"Theinfluenceofgelatincysteinesupplementationontheaminoacidscompositionofhumanhair",acceptedforpresentationonXVIintern.CongressofDermatology May23-28Tokyo.
15. Morganti P., Bruno C. Colelli G (1983) Geltina-cistina. Cheratogenesies trutturapilifcra Boil, Soc, It. Biol.Sper 59:20.
16. M.P. DE Padova, A. TOSTI, titled: “Gelatin -Cyctine in Seborrheic Alopecia”, department of dermatology university of Bologna –Italy, February 15, 1985. J Appl. Cosmetol 1968;4;55-60 (April/June 1986).
17. Morganti P., G. Fabrizl. B james, C. Bruno, titled: “Effect of gelatin-cystine and serenoa repens extract on free radicals level and hair growth”, Presented at Singapore clinical dermatology 2000 –Singapore 18-20 June, 1998
18. Pam Z., Wikonkal N., Pam N., -15th Annual Meeting of the European Hair Research Society (EHRS) , Jerusalem, Israel, July 6-9, 2011.
19. Benito-Ruiz et al.: A randomized controlled trial on the efficacy and safety of a food ingredient, collagen hydrolysate, for improving joint comfort. International Journal of Food Sciences and Nutrition, 2009, Vol. 60, No. s2 : Pages 99-113
20. Schauss et al.: Effect of the novel low molecular weight hydrolyzed chicken sternal cartilage extract, BioCell Collagen, on improving osteoarthritis-related symptoms: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. J Agric Food
21. Chem. 2012 Apr 25;60(16):4096-101.
22. Jing et al. 2014.
23. Bannai M, Kawai N. New therapeutic strategy for amino acid medicine: glycine improves the quality of sleep. J Pharmacol Sci. 2012;118(2):145-8.
24. File et al.: Beneficial effects of glycine (bioglycin) on memory and attention in young and middle-aged adults. J Clin Psychopharmacol. 1999 Dec;19(6):506-12.
25. Kakoi C. et al.: Collagen peptides enhance hippocampal neurogenesis and reduce anxiety related behavior in mice . Biomed Res. (2012)
26. Rubio et al.: Oral ingestion of a hydrolyzed gelatin meal in subjects with normal weight and in obese patients: Postprandial effect on circulating gut peptides, glucose and isuln. Eat Weight Disord. 2008 Mar;13(1):48-53.
27. THE SPECIFIC DYNAMIC ACTION OF GELATIN HYDROLYSATES by DAVID RAPPORT, From the Department of Physiology, Western Reserve University Medical School, Cleveland. Received for publication, October 8, 1926. Published the American Society
28. of Biological Chemists, Inc., Vol 71. p. 75-86 in English.28. Samraj et al.: A red meat-derived glycan promotes inflammation and cancer progression. PNAS January 13, 2015. 112 (2) 542-547 https://doi.org/10.1073/pnas.1417508112
29. Samraj et al.: Involvement of a Non-Human 2. Sialic Acid in Human Cancer. Front Oncol. 2014; 4: 33. 10.3389/fonc.2014.00033
30. Eleftheriou et al.: Prevalence of anti-Neu5Gc antibodies in patients with hypothyroidism. Biomed Res Int. 2014;2014:963230. doi: 10.1155/2014/963230. Epub 2014 Jun 9.
31. http://perfecthealthdiet.com/2015/01/neu5gc-red-meat-human-disease-part/32. http://perfecthealthdiet.com/2015/02/neu5gc-autoimmunity-hashimotos-hypothyroidism/
INFORMAȚII
Pentru ce se poate utiliza?
Piele, Oase, Digestie, Slăbire, Articulații, Cartilaje, Sarcină
Stoc
0 buc
Masa
150 g/buc
Recenzii
Scrie prima recenzie pentru acest produs!
Ingrediente

.