Meniu
Contul meu
 
  • RomânăMagyar
  • Crează cont
  • Comenzile mele
Coș
Costul de livrare 
Coșul este gol
GAL Q10 + MCT
GAL Q10 + MCT
GAL Q10 + MCT
GAL Q10 + MCT
GAL Q10 + MCT
GAL Q10 + MCT
Caracteristici produs

- Fără alergeni
- Fără gluten
- Fără ouă
- Fără alergeni din soia
- Fără lactate și fără lactoză
- Fără dioxid de sulf
- Fără zahăr
- Fără OMG 
- Vegetarian
- Vegan
- Certificat RSPO
- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
- Ambalaj 100% reciclabil

Verde: Produsul are proprietatea descrisă
Roșu: Produsul nu are proprietatea descrisă

GAL Q10 + MCT

Cod produs :
5999568600232
109,00 RON

GAL Q10 + MCT, 50 x 100 mg coenzima Q10, 250 ml

Q10 produs prin fermentație vegetală, dizolvat în ulei MCT, fără cristalizare, stabilizat.

Există două forme de Q10: forma redusă (ubiquinol) și forma neredusă (ubiquinon). În mod natural poate fi produsă numai forma neredusă (în mod ideal, prin fermentație vegetală), dar în rest, în corpul nostru, dar și în alimente sunt prezente ambele forme, iar noi avem nevoie de amândouă. Forma redusă este foarte sensibilă la căldură, acizi și lumină, astfel că este oxidată deja de acidul din stomac. Astfel, pe cale orală putem avea doar un aport de formă neredusă. Cu toate acestea, corpul nostru știe să transforme forma neredusă în formă redusă, astfel că deși putem obține doar forma oxidată, în organismul nostru circulă, în mare, aceeași cantitate de ubiquinol și ubiquinon. De reducere este responsabil sistemul nostru antioxidant, care atunci când este sprijinit cu o alimentație sănătoasă și cu un pic de vitamină C (de exemplu), are la dispoziție tot ceea ce este necesar pentru a face acest lucru perfect și nu este nevoie să se mai ia forma redusă, care ar fi luată în zadar, chiar și pe cale orală.

Q10 este o substanță cristalină liposolubilă: în apă nu se dizolvă deloc, iar în ulei, doar atunci când acesta este cald. Este dificilă de păstrat într-o soluție, iar în absența cristalizării, absorbția sa este slabă. Pentru a rezolva această problemă, am apelat la o nouă soluție – una simplă, dar care nu a mai fost utilizată de alții: am creat o soluție de Q10 cu cea mai mare concentrație posibilă, care poate să păstreze Q10 fără cristalizare, dizolvată, la o gamă largă de temperaturi. Am dizolvat-o în ulei MCT obținut din miez de palmier provenit dintr-o unitate de producție sustenabilă, astfel încât absorbția să nu fie o problemă nici la cei care au o producție biliară insuficientă. Pentru a asigura stabilitatea și pentru a sprijini reducerea corespunzătoare a Q10 în organism, am adăugat și sistemul nostru antioxidant unic, care este format, printre altele, din tocoferoli și tocotrienoli obținuți din așa-numita extracție supercritică din frunză de salvie grecească, fructe de palmier roșu și uleiuri vegetale.

Studiile clinice au demonstrat că efectele coenzimei Q10 pot include următoarele:

- În cadrul studiilor, a îmbunătățit circulația, fluxul sanguin, funcția endotelială, starea enzimelor care produc antioxidanți, chiar și funcția erectilă...

- În cadrul mai multor studii, a crescut performanța în timpul antrenamentelor, VO2max (VO2max este cantitatea maximă de oxigen pe care corpul o poate absorbi și transporta), calitatea și motilitatea spermatozoizilor și în general, calitatea vieții.

- În cadrul studiilor a redus semnificativ simptomele următoarelor boli: peroxidare lipidică, fibromialgie, sindrom Prader Willi, boala peyrone.

- În cadrul studiilor, administrarea pe cale orală a Q10 a redus ușor leziunile cutanate cauzate de radiațiile UV, oboseala, simptomele bolii Parkinson, leziunile musculare, riscul de preeclampsie și tensiunea arterială.

Dozare: Recomandăm consumul a 5 ml (2 lingurițe) pe zi, deodată sau în mai multe porții. Cel mai bine, în timpul unei mese. În primele zile luați doar 1 linguriță, deoarece la început, uleiul MCT poate provoca o ușoară diaree celor care mai sensibili (sub cantitatea de 10 ml pe zi, acest lucru este foarte rar). În timp, acest lucru trece, iar doza poate fi mărită.

 

Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă echilibrată, mixtă și un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

Caracteristici produs

- Fără alergeni
- Fără gluten
- Fără ouă
- Fără alergeni din soia
- Fără lactate și fără lactoză
- Fără dioxid de sulf
- Fără zahăr
- Fără OMG 
- Vegetarian
- Vegan
- Certificat RSPO
- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
- Ambalaj 100% reciclabil

Verde: Produsul are proprietatea descrisă
Roșu: Produsul nu are proprietatea descrisă

Categorie principală >Produse
La favorite
Recomand
Comparare
Printează
Întrebare despre produs
Detalii
Recenzii
Ingrediente
Detalii

Mai multe despre cele două forme:

Coenzimele Q10 au două forme: cea neredusă (ubiquinone) și cea redusă (ubiquinol). Forma neredusă are un rol important în producția de energie a celulelor, mai precis a mitocondriilor acestora, adică în producția de ATP, în timp ce forma redusă acționează ca un antioxidant.

Ambele forme se regăsesc în alimentele noastre, în general în proporții egale, dar având în vedere că forma redusă este foarte sensibilă la căldură, la oxigen și la Ph, descompunându-se instantaneu în formă neredusă, practic prin alimentație putem avea acces doar la forma neredusă. De asemenea, în organism se sintetizează forma neredusă, procesul fiind realizat de ficat. Prin urmare, din punct de vedere al evoluției, accesul direct la forma neredusă pare a fi mai degrabă natural. Iar reducția formei nereduse se face, în organism, cu ajutorul unei enzime, la momentul și la locul necesar. Echilibrul ideal dintre cele două forme se realizează rapid, indiferent de forma care intră în organism. Deși se pretinde adesea că forma redusă (ubiquinol) este forma preferată și există multe afirmații conform cărora aceasta este mai bine absorbită sau mai benefică, toate aceste afirmații se bazează pe declarații inexacte. Nici până în ziua de astăzi nu există un studiu independent care ar putea demonstra vreun avantaj al formei reduse, nici chiar studiile sponsorizate de producători interesați în comercializarea formei reduse nu au reușit să ajungă la un rezultat convingător, cel puțin nu într-o comparație cinstită. În comparații mai cinstite (atunci când și forma neredusă s-a dizolvat aproape fără formare de cristaluri, nu numai forma redusă) s-a întâmplat ca forma neredusă să fie esențial mai eficientă, chiar și în privința absorbției.

Avantajul formei reduse în privința absorbției provine din faptul că este ușor solubilă în apă, iar forma neredusă nu este deloc solubilă, ba mai mult decât atât, la temperatura camerei se dizolvă greu și în grăsimi. Iar Q10 (orice Q10) consumat fără a fi dizolvat în formă cristalină nu poate fi absorbit într-o măsură semnificativă, deoarece punctul de topire al cristalelor este peste temperatura corpului nostru. De aceea, este necesar să fie dizolvate în stare necristalizată. Această dizolvare completă se realizează în cazul Q10 redus la capsulele care conțin emulsii utilizate la cercetări, în schimb la Q10 neredus nu este cazul. Forma redusă, fiind într-o mică măsură solubilă în apă, poate fi absorbită într-o oarecare măsură chiar dacă au rămas cristale. Comparația ar fi corectă în cazul în care ambele forme ar fi administrate în stare dizolvată fără cristale, adică pur și simplu, forma neredusă ar fi dizolvată în mai mult ulei, caz în care, la temperatura camerei, nu s-ar mai produce cristale. Cu toate acestea, s-a putut demonstra doar faptul că folosind Q10 redus se poate obține un nivel de sânge un pic mai mare decât cu aceeași cantitate de Q10 neredus. Dar la nivel de țesut și/sau celular nu s-a demonstrat vreo diferență sau s-a demonstrat tocmai faptul că nu există diferență. Or, nu nivelul de ser/plasmă este cel care contează, ci nivelul țesuturilor/celulelor...

Orice avantaj al administrării formei reduse a Q10 este foarte dubios, chiar și în lumina studiilor sponsorizate pentru a se încerca demonstrarea contrariului, în mod forțat.  Ei bine, oare forma redusă, cu un marketing atât de puternic, are dezavantaje?

Cel mai important dezavantaj este, în opinia mea, faptul că este cu mult mai scump (de aprox. 3-4 x) și este tot de atâtea ori mai puțin rentabil, deoarece oricare produs Q10 dizolvat corespunzător, fără cristale, este echivalent cu acesta la absorbție + după ingerare, în stomac și în cursul digestiei/absorbție, iar Q10 redus se transformă oricum în neredus, adică nu există nicio diferență... 

Se ivesc și alte probleme: Siguranța și toxicitatea formei nereduse este controlată și s-a demonstrat că nu este nicio problemă cu aceasta, în schimb nu s-au făcut, încă, analize referitoare la demonstrarea siguranței formei reduse (chiar dacă s-ar face, probabil că nu ar fi nicio problemă cu această formă, dar merită menționat acest fapt).

 S-au realizat mii de analize cu forma neredusă de Q10, în timp ce cu forma redusă, doar câteva.

 Toate cercetările considerate serioase care au demonstrat efectele Q10 s-au realizat cu forma neredusă, printre care și renumitele studii clinice recente Q-Symbio au arătat o scădere a mortalității cu 43% în cazul bolnavilor cardiaci care au luat Q10 neredus + celălalt studiu asemănător, la fel de cuprinzător, realizat cu 2 ani înainte, prin care s-a constatat o scădere a mortalității cu 54% în rândul vârstnicilor care au luat Q10.

Forma redusă oxidează cu ușurință, chiar și în cursul depozitării (deși în acest caz se retransformă, pur și simplu, în formă neredusă, ceea ce nu este o problemă, doar că noi nu pe asta am cheltuit banii...)

Q10 circulă prin sânge mai ales în forma redusă, deoarece acolo are funcție antioxidantă, în schimb în celule/țesuturi este prezent în principal în forma neredusă, căci acolo producerea energiei este importantă, iar aceasta (ATP) se produce tocmai datorită reducerii. Potrivit unor opinii, administrarea formei reduse poate cauza probleme tocmai din această cauză, căci rolul antioxidant al formei reduse este nesemnificativă, având în vedere că în alimentația noastră există atâtea alimente sau suplimente alimentare cu efect antioxidant care sunt mai ieftine decât Q10, încât este inutil de luat ca antioxidant, or acesta este singurul avantaj al formei reduse față de cealaltă formă. În schimb, forma redusă are un rol indispensabil în producerea energiei. Iar administrarea formei reduse poate eventual crește raportul, în unele țesuturi, a formei reduse în detrimentul formei nereduse, mai importantă în producerea energiei. (Aceasta ține, în fond, de problema administrării de antioxidanți, iar nu de cea a formelor Q10 în sine, acesta fiind motivul pentru care nu le-am inclus în listă. Forma redusă Q10 este în același timp și antioxidantă.)

În concluzie: Oricare formă o luăm, dacă aceasta este diluată fără formarea de cristale + deoarece ambele se transformă în formă neredusă imediat după ingerare, iar după absorbție se formează același raport sânge și țesut/celulă. Dacă avem, în schimb, epuizare a antioxidanților și deficiență acută de seleniu (enzimele care participă la transformare necesită seleniu), administrarea formei reduse are mai multe dezavantaje, decât avantaje. Iar acest dezavantaj constă, în principal, în rentabilitatea mult mai slabă.

Motivele de mai sus ne-au determinat să alegem, pentru produsul nostru, forma neredusă a Q10: Pentru a elimina problema cu absorbția, noi am recurs la o soluție nouă, simplă și totuși neaplicată de alții: am realizat soluția de Q10 cu cea mai mare concentrație posibilă, care face posibilă păstrarea Q10 cristalizat într-un interval larg de temperatură și în stare diluată. L-am diluat în ulei din semințe de palmier provenite dintr-o unitate sustenabilă („orangutan-friendly”), pentru ca absorbția să fie una fără probleme și în caz de insuficiență biliară. Pentru a asigura stabilitatea și, în același timp, pentru a susține reducerea corespunzătoare a Q10 în organism, am mai adăugat și sistemul nostru antioxidant unic, care conține, printre altele, un așa-numitul extract supercritic de frunze de salvie grecească, fructe de palmier roși și tocoferoli și tocotrienoli obținuți din uleiuri vegetale.

Recomandare de consum: Cantitatea ideală este de 5 ml într-o doză. Se poate repeta de mai multe ori pe zi. Cel mai recomandat este în timpul meselor, dar se poate lua și între mese, numai că astfel se poate absorbi ceva mai greu. Uleiul MCT în cantități mai mari poate provoca, la început, diaree sau crampe, astfel că dacă nu ați mai folosit ulei MCT, ar trebui ca la început să consumați doar câte 1 linguriță și să creșteți treptat doza, de la o zi la alta. Prin urmare, dacă nu ați mai folosit ulei MCT, se recomandă să începeți cu 1-2 ml în prima zi, și să creșteți la peste 5 ml, doar după câteva zile.

Mențiune: Potrivit regulamentelor UE valabile și la noi în țară, suplimentele alimentare sunt alimente care au menirea de a completa regimul alimentar tradițional, și care conțin, în formă concentrată, nutrienți sau alte materii cu efecte nutritive sau fiziologice, acestea fiind prezente singure sau în diferite combinații. Potrivit poziției oficiale, aceste produse nu sunt medicamente, nu au efecte de vindecare și nu ajută la vindecarea sau prevenirea unor boli. Declarăm că descrierile privind substanțele active ale produselor noastre au fost redactate exclusiv pe baza celor mai noi cercetări independente și semnificative, în urma studierii aprofundate a contextelor acestora, cu intenția de a prezenta rezultatele cercetărilor tuturor cititorilor interesați. Aceste descrieri nu comportă scopuri promoționale și nu îndeamnă la achiziționarea produselor noastre. În cazul în care clienții noștri ne onorează cu comenzi repetate, acest fapt trebuie să se datoreze exclusiv experienței lor pozitive cu produsele GAL. În asta credem, pentru asta lucrăm!

Referințe (linkuri/literatură de specialitate)

Freye, E.Ch.K. The Whole Truth about Coenzyme Q10 You May Not Find Elsewhere. Adv Complement Alt Med. 2(2). ACAM.000531.2018. DOI: 10.31031/ACAM.2018.02.000531
Guillermo Lopez-Lluch , Jesus del Pozo-Cruz , Ana Sanchez-Cuesta , Ana Belen Cortes-Rodrıguez , Placido Navas , Bioavailability of coenzyme Q10 supplements depends on carrier lipids and solubilization, The End-to-end Journal (2018), doi: 10.1016/j.nut.2018.05.020
https://examine.com/supplements/coenzyme-q10/
http://www.q10qh.com/ubiquinone-or-ubiquinol-does-it-really-matter
In-house study (Dr. Sinatra):
https://www.drsinatra.com/is-ubuquinol-coq10-better-than-ubiquinone-surprising-results-from-my-own-research
https://www.medicatrix.be/download/ubiquinone_ubiquinol_biodisponibilite.pdf
Recenzii
Scrie prima recenzie pentru acest produs!
Ingrediente