Meniu
Contul meu
 
 • RomânăMagyar
 • Crează cont
 • Comenzile mele
Coș
Costul de livrare 
Coșul este gol
GAL Complex Vitamina E
GAL Complex Vitamina E
GAL Complex Vitamina E
GAL Complex Vitamina E
GAL Complex Vitamina E
GAL Complex Vitamina E
Caracteristici produs

- Fără alergeni
- Fără gluten
- Fără ouă
- Fără alergeni din soia
- Fără lactate și fără lactoză
- Fără dioxid de sulf
- Fără zahăr
- Fără OMG
- Vegetarian
- Vegan
- Hârtie certificată MCT-FSC (CO31340)
- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
- Ambalaj 100% reciclabil

Verde: Produsul are proprietatea descrisă
Roșu: Produsul nu are proprietatea descrisă

GAL Complex Vitamina E

Cod produs :
5999885398768
64,00 RON

GAL Vitamina E, 100 UI x 90 doze

Am dizolvat un extract de plante care conține toate cele 4 tipuri de vitamina E într-un ulei de floarea soarelui cu un conținut redus de Ω6, fără soia. Astfel se poate obține un complex natural de vitamina E, fără capsule. Alfa-tocoferolul este utilizat pe scară largă drept vitamină E, însă în această formă, acesta nu se regăsește prea frecvent în natură, ci el vine însoțit și de tocoferoli beta, gamma și delta, a căror importanță este studiată în cadrul mai multor cercetări.

Produsul nostru conține vitamina E ca un amestec complex a 4 tipuri de tocoferoli, în forma în care aceștia apar și în natură: împreună.

Ca excipient am folosit doar ulei de floarea soarelui cu un conținut oleic ridicat, obținut prin presare unui soi de semințe de floarea soarelui (nemodificate genetic), al cărui conținut de acizi grași omega-6 nu este de 20-30%, ca de obicei, ci de numai 1-2%. Astfel, uleiul obținut devine mai stabil și nu va perturba raportul de omega-6/omega-3 al organismului nostru. Tocoferolii utilizați sunt obținuți din semințe de floarea soarelui, nu din soia.

Dozare: 28 de picături pe zi, cel mai bine în timpul mesei.

 

Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă echilibrată, mixtă și un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

Caracteristici produs

- Fără alergeni
- Fără gluten
- Fără ouă
- Fără alergeni din soia
- Fără lactate și fără lactoză
- Fără dioxid de sulf
- Fără zahăr
- Fără OMG
- Vegetarian
- Vegan
- Hârtie certificată MCT-FSC (CO31340)
- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
- Ambalaj 100% reciclabil

Verde: Produsul are proprietatea descrisă
Roșu: Produsul nu are proprietatea descrisă

Categorie principală >Produse
La favorite
Recomand
Comparare
Printează
Întrebare despre produs
Detalii
INFORMAȚII
Recenzii
Ingrediente
Detalii

Multă vreme, atunci când era vorba de vitamina E, toți producătorii au folosit doar alfa-tocoferoli. Din păcate, deseori acest lucru mai este adevărat și astăzi. De ce reprezintă asta o problemă? Sunt cunoscute multe forme (izomeri) de vitamina E: tocoferoli și tocotrienoli alfa, beta, gamma și delta. Mai mult, un alt tocoferol a fost identificat, recent, în coaja fructului kiwi. Datorită măsurătorilor învechite și a interpretării greșite a acestora, alfa-tocoferolul a fost considerat cel mai puternic dintre acestea, așadar acesta este singurul produs care poate fi marcat ca vitamina E (de fapt, subiectul este un pic mai complicat, dar în esență, adevărul este acesta). Din acest motiv, majoritatea producătorilor folosesc doar alfa-tocoferol drept vitamina E: este mai ieftin, iar reglementarea este slabă. Cu toate acestea, în natură alfa-tocoferolul nu apare niciodată singur, ci este însoțit, întotdeauna, de alți tocoferoli. Astfel, este clar că administrarea fără alți tocoferoli a vitaminei E (alfa-tocoferol) este periculoasă, „nenaturală”.

Încă în 1994 a apărut un studiu potrivit căruia în rândul fumătorilor, suplimentarea cu vitamina E și cu alți antioxidanți crește riscul de a dezvolta cancer și alte boli. Apoi, în 2000 au fost publicate rezultatele așa-numitei cercetări SELECT, în urma căreia s-a constatat că vitamina E (alfa-tocoferolul fără alți tocoferoli) crește semnificativ riscul de cancer de prostată. Totuși, s-a constatat și că în cazul în care alți tocoferoli (mai ales gamma) au fost consumați în plus față de alfa (vitamina E), acest lucru a redus semnificativ (cu o cincime!) riscul de cancer de prostată. Rezultatele acestor două cercetări au fost comunicate de către cei responsabili pentru sănătatea publică și de către mass-media într-un mod care aduce beneficii industriei farmaceutice, adică susținându-se că nu ar trebui luate vitamine, antioxidanți și suplimente alimentare, pentru că acestea sunt dăunătoare. Cu toate acestea, realitatea este complet diferită! În aceste cercetări au fost folosite forme nenaturale și proporții nenaturale ale diferitelor vitamine și antioxidanți. În cazul vitaminei E, în cazurile în care s-a constata că este dăunător, a fost oferit doar alfa-tocoferol izolat, mai exact, forma sa sintetică, dl-alfa-tocoferol, și nu forma sa naturală, d-alfa-tocoferol.

Probabil că și în cazul în care s-ar fi oferit forma naturală, forma d-, rezultatul obținut ar fi fost același, deoarece problema este că atunci când luăm alfa-tocoferol fără ceilalți tocoferoli, se modifică proporția de tocoferoli din țesuturile noastre: alfa crește față de restul (în special gamma). Recent s-a aflat că, de exemplu, gamma-tocoferolul are un efect antioxidant mai puternic și are mai multe efecte pozitive decât alfa (printre care și un efect antiinflamator, prin inhibarea COX-2, ceea ce alfa nu face). Așadar, în cele din urmă, suplimentarea cu vitamina E a dat la o parte gamma-tocoferolul – care are o acțiune mai bună – din organismul subiecților care au participat la cercetare, iar efectul dăunător a fost provocat de acest lucru.

Prin urmare, este important să alegeți numai vitamina E care conține vitamina E sub formă de mix de tocoferoli, și nu sub formă de alfa-tocoferol.

Atenție! Pe multe produse este trecut faptul că este „vitamina E naturală”. Dacă aceste produse conțin doar alfa-tocoferol, ele nu sunt deloc mai bune. În general, acest lucru înseamnă că nu conțin dl-alfa-tocoferol sintetic, ci d-alfa-tocoferol natural, dar asta nu le face mai puțin dăunătoare, deoarece luarea oricărui alfa-tocoferol fără alți tocoferoli face ca organismul nostru să fie lipsit de formele mai benefice decât alfa.

În complexul nostru, vitamina E se regăsește sub forma unui mix de tocoferoli naturali, care provin din extracte de plante fără OMG. Nu conțin alergeni din soia și nici alți alergeni.

Combinația de  mix de tocoferoli este dizolvată în ulei de floarea-soarelui cu un conținut oleic ridicat, care este presat la rece, din semințe de floarea-soarelui fără OMG, cu un conținut de omega-6 extrem de redus (1-2%, față de aproximativ 25% cât este în mod obișnuit), așadar, nu numai că ajută la restabilirea raportului corect de tocoferoli, ci nici nu dăunează raportului nostru de omega-3/omega-6.

Potrivit cercetărilor de până acum, cele mai importante efecte ale mixului de tocoferoli sunt următoarele:

 

Efecte pozitive asupra sistemului vascular:

 • Îmbunătățește funcția endotelială.
 • Reduce efectele nocive pe care o glicemie crescută le are asupra vaselor sanguine, deja după 5 zile de utilizare.
 • Reduce riscul de ateroscleroză.
 • Îmbunătățește fluxul sanguin, prin îmbunătățirea oxidului nitric.

 

Alte efecte pozitive:

 • Îmbunătățește funcția hepatică, are un efect bun asupra cirozei hepatice și a altor probleme hepatice.
 • Fortifică sistemul imunitar, în special în rândul persoanelor vârtsnice.
 • Are efect antiinflamator.
 • Reduce alergiile respiratorii.
 • Este un antioxidant puternic.
 • Protejează ADN-ul împotriva radiațiilor, inclusiv a razelor X.
 • Reduce simptomele și riscul de a dezvolta boala Alzheimer.
 • Reduce riscul de a dezvolta infecții ale căilor respiratorii superioare.

Mențiune: Potrivit regulamentelor UE valabile și la noi în țară, suplimentele alimentare sunt alimente care au menirea de a completa regimul alimentar tradițional, și care conțin, în formă concentrată, nutrienți sau alte materii cu efecte nutritive sau fiziologice, acestea fiind prezente singure sau în diferite combinații. Potrivit poziției oficiale, aceste produse nu sunt medicamente, nu au efecte de vindecare și nu ajută la vindecarea sau prevenirea unor boli. Declarăm că descrierile privind substanțele active ale produselor noastre au fost redactate exclusiv pe baza celor mai noi cercetări independente și semnificative, în urma studierii aprofundate a contextelor acestora, cu intenția de a prezenta rezultatele cercetărilor tuturor cititorilor interesați. Aceste descrieri nu comportă scopuri promoționale și nu îndeamnă la achiziționarea produselor noastre. În cazul în care clienții noștri ne onorează cu comenzi repetate, acest fapt trebuie să se datoreze exclusiv experienței lor pozitive cu produsele GAL. În asta credem, pentru asta lucrăm!

INFORMAȚII
Pentru ce se poate utiliza?
Piele, Sistem vascular, Dinți, Inflamații, Vedere, Ochi, Sarcină
Recenzii
Scrie prima recenzie pentru acest produs!
Ingrediente