Meniu
Contul meu
 
  • RomânăMagyar
  • Crează cont
  • Comenzile mele
Coș
Costul de livrare 
Coșul este gol
GAL Magne-C
Caracteristici produs

- Fără alergeni
- Fără gluten
- Fără ouă
- Fără alergeni din soia
- Fără lactate și fără lactoză
- Fără dioxid de sulf
- Fără zahăr
- Fără OMG
- Vegetarian
- Vegan
- Hârtie certificată MCT-FSC (CO31340)
- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
- Ambalaj 100% reciclabil

Verde: Produsul are proprietatea descrisă
Roșu: Produsul nu are proprietatea descrisă

GAL Magne-C

Cod produs :
5999885398904
98,00 RON
Nu poate fi achizitionat

Acest produs poate prezenta mici modificări ale culorii, respectiv ușoare fluctuații ale gustului și solubilității – lucruri care nu afectează calitatea și absorbția fiziologică. Peste sigur că fiecare lot este reprezentat de ascorbat de magneziu complet, fully reacted, iar în urma reacției dintre magneziu și acidul ascorbic, uneori rămâne în urmă o cantitate mică din cea din urmă, ceea ce provoacă diferite nuanțe ale produsului.

Magne C praf (ascorbat de magneziu, 200 g, 100 doze)

Unele forme de magneziu sunt bine absorbite, în timp ce altele abia dacă sunt absorbite. Citratul de magneziu este absorbit bine, însă multora le provoacă diaree. Citratul de magneziu este sarea de magneziu format cu acid citric, în timp ce ascorbatul de magneziu este sarea sa formată cu vitamina C, în forma sa naturală (L-). Nu provoacă diaree și este și o sursă de vitamina C, pe lângă magneziu. Este mai puțin acid/acru decât vitamina C tradițională, așadar este ideală și pentru copiii și adulții care au dificultăți la înghițirea capsulelor, deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la smalțul dinților atunci când este consumat dizolvat în lichid. Este o sursă bună de vitamina C și pentru cei care suferă de reflux/arsuri la stomac atunci când iau doze mai mari de vitamina C convențională. Pentru toate aceste motive, ascorbatul de magneziu reprezintă o sursă ideală de magneziu și vitamina C, pentru toată lumea!

Dozare: Vă recomandăm să consumați 1 linguriță de Magne-C pe zi, dizolvată în lichid. Copiilor li se va administra în funcție de greutatea corporală, avându-se în vedere că greutatea medie a unui adult este de 60 de kg.


Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă echilibrată, mixtă și un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

Caracteristici produs

- Fără alergeni
- Fără gluten
- Fără ouă
- Fără alergeni din soia
- Fără lactate și fără lactoză
- Fără dioxid de sulf
- Fără zahăr
- Fără OMG
- Vegetarian
- Vegan
- Hârtie certificată MCT-FSC (CO31340)
- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
- Ambalaj 100% reciclabil

Verde: Produsul are proprietatea descrisă
Roșu: Produsul nu are proprietatea descrisă

Categorie principală >Produse
La favorite
Recomand
Comparare
Printează
Întrebare despre produs
Detalii
INFORMAȚII
Recenzii
Ingrediente
Detalii

Magneziul este un mineral deosebit de important, care prin alimentație este dificil de obținut în cantități suficiente. Din cauza stresului, a sportului, a alimentelor care conțin acid fitic (semințe, cereale integrale, tărâțe etc.) și prin consumul de cafea și ceai, magneziul se elimină mai rapid. Acesta este motivul pentru care deficiența de magneziu este frecventă. Aportul de magneziu este important pentru aproape toată lumea. Life Extension Foundation definește magneziul ca fiind „noua vitamină D3”, deoarece este la fel de important, iar lipsa lui, la fel de frecventă ca și cea a vitaminei D3. Absorbția preparatelor cu magneziu este foarte variată, la majoritatea oamenilor provoacă diaree, scaun moale sau alte probleme de digestie, ceea ce poate fi consecința faptului că magneziul leagă acidul gastric, iar deficiența producției de acid gastric este, în sine, o problemă destul de frecventă. (Refluxul nu este, de fapt, surplus de acid gastric; dimpotrivă, adesea tocmai lipsa de acid gastric provocă refluxul. Boala SIBO instalată și/sau o funcționare defectuoasă a gurii stomacului determină acidul gastric să curgă înapoi în esofag, făcând să pară că există mult acid gastric, chiar dacă există, de fapt, prea puțin.)

În formele sale anorganice, cum ar fi sulfatul, oxidul, carbonatul, hidroxidul de magneziu, magneziul abia dacă se absoarbe, dar la persoanele sensibile poate cauza scaune moi sau diaree, respectiv poate lega acidul gastric. (De exemplu, magneziul neabsorbit provoacă diaree, astfel că nu este de mirare dacă un consum al formelor greu absorbabile duc la indigestie sau la alte probleme de digestie.) Clorura de magneziu este singura dintre formele anorganice de magneziu cu biodisponibilitate destul de bună și care nu leagă acidul gastric, dimpotrivă, ajută la producerea acestuia.

Variantele organice de magneziu (chelatele) se absorb în general destul de bine, astfel că sunt mai rare efectele precum diareea/scaunele moi/problemele intestinale. Excepție face citratul de magneziu, care este o sare de magneziu cu acid citric, iar prea mult acid citric tinde să provoace scaune moi. Citratul de magneziu conține 15-16% Mg elementar și peste 80% acid citric. Este adevărat că în cantități mici se absoarbe foarte bine, dar aportul în cantitatea necesară provoacă de cele mai multe ori diaree sau scaune moi. Iar în acest caz, nici nu se mai absoarbe (ba chiar elimină și alte elemente utile din organism, deoarece scaunele moi se datorează faptului că organismul nu absoarbe corect mineralele în intestinul gros).  În schimb, ascorbatul de magneziu este sarea de magneziu cu vitamina C (acid L-ascorbic). Acesta provoacă foarte rar scaune moi, se absoarbe excelent, fiind totodată și o sursă de vitamina C. Este mai puțin acid decât vitamina C tradițională, astfel că este ideal și pentru copiii sau adulții care înghit cu greu capsule, căci diluat în lichide nu comportă niciun risc, nici măcar pentru smalțul dentar. Este o sursă adecvată de vitamina C și pentru cei care prezintă reflux sau arsuri de stomac la doze mari de vitamina C tradițională. Datorită acestor proprietăți, ascorbatul de magneziu este o sursă ideală de magneziu și de vitamina C – pentru oricine.  Este adevărat că ascorbatul de magneziu este unul dintre cele mai bine tolerate variante de magneziu, dar poate provoca, totuși, scaune moi, iar în aceste cazuri se recomandă magneziul bisglicinat, dar numai în așa-numita variantă „Fully reacted”. Aceasta este cea mai blândă formă de magneziu, la fel, cu absorbție excepțională. 

Majoritatea produselor cu magneziu sunt înșelăciuni! Majoritatea produselor cu magneziu organic (chelate) din comerț nu sunt, în realitate, ceea ce scrie pe ele. Cei mai mulți producători utilizează compuși de magneziu parțial activați sau deloc activați. Adică inscripționează pe produs, de exemplu, că acesta conține malat de magneziu, dar de fapt este vorba doar de un malat de oxid/carbonat de magneziu. Ori folosesc, în loc de citrat de magneziu, un amestec de oxid de magneziu și acid citric.  Sau reacția s-a produs parțial, dar mare parte a magneziului conținut nu este prezentă în forma indicată! Și tocmai acesta este motivul pentru care chiar și formele organice provoacă adesea diaree, căci ele sunt doar parțial formele indicate. Variantele care nu sunt „fully reacted” conțin, mereu, mai mult magneziu, sunt materii prime mai ieftine, adică sunt mult mai economice.  Numeroși producători fără cunoștințe în domeniu habar nu au dacă există vreo diferență între compușii de magneziu cu aceeași denumire, astfel că nu trebuie să ne mire că aleg variantele mai ieftine, care pe deasupra mai au și un conținut mai mare de magneziu. Cum putem afla dacă produsul ales este bun? Este, desigur, greu de aflat, dar iată un mic ajutor: voi enumera aici variantele „fully reacted” ale celor mai frecvente forme de magneziu organic, cu conținutul de magneziu elementar exprimat în procente:

  • Malat de magneziu: 6 - 12% (malatul de (mono)magneziu este cel real, malatul de di-magneziu nu este fully reacted!)
  • Mg (bis)glicinat: 12 - 14%
  • Citrat de Mg: 14 - 16%
  • Ascorbat de Mg: 6 - 17%

 

Volumul unei tablete/capsule nu poate depăși 1000 de mg, inclusiv tubul și substanțele adiționale. Ceea ce înseamnă că atunci când vedem un produs cu inscripția Malat de Mg și un conținut de 200 mg magneziu pe capsulă/tabletă, putem ști, de la bun început, că este vorba de un fals, căci conținutul de Mg elementar al malatului de Mg nu poate depăși 12%, căci conținutul unei capsule/tablete cu siguranță nu poate depăși 120 mg, ci mai puțin de atât. Să luăm o capsulă/tabletă și să o cântărim, de exemplu pe un cântar pentru bijuterii, și să luăm în considerare procentul de mai sus. Dacă are, cu adevărat, compușii menționați, atunci conținutul de magneziu poate fi doar sub acel nivel. Însă nici așa nu putem fi siguri, deoarece există compuși de magneziu care nu sunt „fully reacted” și au un conținut de magneziu identic cu cel al compușilor „fully reacted”. O altă problemă este aceea că multe produse sunt etichetate în mod eronat sau incorect ca fiind unele care conțin magneziu, deoarece compusul în sine apare ca fiind magneziu, deși doar o fracțiune din acesta este magneziu elementar, după cum se poate observa din procentele de mai sus.  

Desigur, noi utilizăm numai variante „fully reacted” din toate elementele, la fel și din magneziu. Un cititor informat în acest sens cunoaște, cu siguranță, efectele pozitive ale vitaminei C și ale magneziului, de aceea le voi enumera doar pe scurt:

Vitamina C
Accentuarea producerii de colagen, prevenirea leziunilor musculare, ameliorarea circulației sanguine, consolidarea sistemului imunitar.

În doze mari: efect antiviral, accentuarea vitalității, acidificarea urinei (fiind foarte bună pentru evitarea formării de calculi renali, dar în cazul în care urina trebuie să fie alcalină, efectul este contrar).

Magneziu
Ameliorarea activității musculare/performanței sportive, prevenirea crampelor musculare, accentuarea regenerării musculaturii, stimularea sistemului imunitar, prevenirea problemelor cardiovasculare, efect anticalcifiere (depunere de calciu), suport miocardic, efect antistres semnificativ, ameliorarea somnului, limpezirea gândirii, energie în timpul zilei.

Mențiune: Potrivit regulamentelor UE valabile și la noi în țară, suplimentele alimentare sunt alimente care au menirea de a completa regimul alimentar tradițional, și care conțin, în formă concentrată, nutrienți sau alte materii cu efecte nutritive sau fiziologice, acestea fiind prezente singure sau în diferite combinații. Potrivit poziției oficiale, aceste produse nu sunt medicamente, nu au efecte de vindecare și nu ajută la vindecarea sau prevenirea unor boli. Declarăm că descrierile privind substanțele active ale produselor noastre au fost redactate exclusiv pe baza celor mai noi cercetări independente și semnificative, în urma studierii aprofundate a contextelor acestora, cu intenția de a prezenta rezultatele cercetărilor tuturor cititorilor interesați. Aceste descrieri nu comportă scopuri promoționale și nu îndeamnă la achiziționarea produselor noastre. În cazul în care clienții noștri ne onorează cu comenzi repetate, acest fapt trebuie să se datoreze exclusiv experienței lor pozitive cu produsele GAL. În asta credem, pentru asta lucrăm!

Surse:
1. Examine.com
2. Clasado.com/research/
3. Textul de mai sus al lui Szabó Gál Bence, cu sursele menționate în acesta
INFORMAȚII
Pentru ce se poate utiliza?
Piele, Oase, Sistem vascular, Dinți, Sistem nervos, Protecție imunitară, Funcționarea glandei tiroide, Funcții mentale, Sarcină, Tensiune arterială
Recenzii
Scrie prima recenzie pentru acest produs!
Ingrediente